JavaScript must be enabled! Godišnji Kongres Udruženja Reumatologa Srbije [UReS] 2019

Niš je jedan od najstarijih gradova na Balkanu poznat kao Kapija Istoka i Zapada zbog svog geografskog položaja. Grad se nalazi na raskršću puteva Zapadne Evrope sa Bliskim Istokom i Grčkom. U Nišu je rođen Imperator rimskog carstva Konstantin Veliki 274 A.D. Od tog vremena do danas grad je postao važni administrativni, ekonomski, medicinski i kulturni centar jugoistočne Srbije. Bogata istorija i konstantna borba za slobodom kroz vekove, ostavila je Nišu vredna kulturna znamenja i istorijske spomenike kao što je:

 • MEDIJANA – letnja rezidencija Cara Konstantina;
 • TVRĐAVA – turska građevina (sagrađena 1723);
 • ČEGAR – spomenik u znak bitke na Čegru i herojske pogibije Vojvode Stevana Sinđelića;
 • ĆELE KULA – jedinstveni svetski spomenik koga su sagradili Turci posle bitke na Čegru, napravljen od lobanja Srpskih heroja;
 • SPOMENIK OSLOBOĐENJA NIŠA - u samom centru grada simbol borbe za slabodom: 1874,1877, 1917 i 1918.

Danas Niš broji preko 300.000 stanovnika. Uvereni smo da je Niš sa južnjačkom toplinom i tradicionalnim gostoprimstvom pravi izbor za održavanje GODIŠNJEG KONGRESA UReS/ORS. Biće to prilika ne samo za razmenu stručnih i naučnih iskustava već i za nova poznanstva i nezaboravno druženje.

Prostor Oficirskog doma u Nišu jedan je od savremenih multimedijalnih prostora, u ovom gradu, koji je svečano počeo sa radom 2016.godine. Smešten je u strogom centru grada, na Nišavskom keju, u za tu nameru, renoviranoj zgradi nekadašnjeg Oficirskog doma izgrađenoj s kraja XIX veka i koji je sedadamdesetih goina XX veka stavljen pod zaštitu države i nosi status kulturnog dobra od velikog značaja.

Smeštaj je obezbeđen u hotelima: Ambasador4*, New City Niš 4*, Best Western My Place 4*, Eter 3*, Regent Club 3*, Sole 3*.

Hotel Ambasador Niš 4*

my-place-hotel-ambasador.business.site
Hotel Ambasador se nalazi u samom srcu grada Niša i oduvek je bio najreferentniji objekat. Svojom visinom i arhitektonskim izgledom dominira nad gradom, predstavljajući jedno od najznačajnijih zdanja u centru grada i jedan od njegovih simbola. Hotel je rekonstruisan u celosti sa najnovijim građevinsko-tehničkim rešenjima. 2019. godine hotel Ambasador koji puni 50 godina, biće spreman da kao luksuzni hotel primi prve goste. Gostima je na rapolaganju nekoliko restorana u kojima će moći da probaju hranu spremljenu na način koji se ne koristi nigde u Srbiji, aperitiv bar, lobby bar sa baštom, lounge bar sa terasom, restoran za svečanosti, dve sale za konferencije i banket sala. Moći će da koriste bilijar salu, spa-centar, dve sobe za masažu, frizersko-kozmetički salon, lokal-gift shop, menjačnicu, bankomat. Hotel poseduje i sopstveni parking.

Hotel New City Niš 4*

www.newcityhotelnis.com
Hotel New City Niš smešten je u centru Niša, odmah pored glavnog trga. U ponudi ima moderne i prostrane sobe i apartmane, 2 velike multifunkcionalne sale i restoran. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu.Svaku smeštajnu jedinicu odlikuje jedan od 12 različito uređenih enterijera.Sve sobe sadrže pojedinačno podesiv klima-uređaj,LCD TV sa satelitskim kanalima, digitalni sef, mini-bar i radni sto. Doručak na bazi švedskog stola služi se u restoranu koji takođe nudi raznovrsne specijalitete sa menija. Do Narodnog pozorišta stiže se za 5 minuta hoda od hotela. Na oko 500 metara od hotela možete posetiti Park Čair, pored kojeg ćete pronaći i fudbalski stadion. Niška tvrđava je udaljena 300 metara.

Best Western Hotel My Place 4*

www.hotelmyplace.com
Hotel Best Western My Place smešten je pored reke Nišave i gleda na Nišku tvrđavu, a u ponudi ima restoran, teretanu, saunu i moderno uređene sobe. Besplatan WiFi dostupan je u celom objektu. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i imaju flat-screen TV, sef, mini-bar i kupatilo sa tušem ili kadom, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Bogat doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana, a u ručku i večeri možete uživati u krovnom restoranu sa panoramskim pogledom. Centar Niša nalazi se na 1,2 km…

Eter Hotel Niš 3*

www.eterhotel.rs
Hotel Eter nudi smeštaj u Nišu. Gosti mogu da se opuste uz piće u baru. Besplatan bežični internet dostupan je u svim prostorijama. U okviru objekta na raspolaganju je besplatan javni parking. Sve sobe sadrže flat-screen TV i sopstveno kupatilo, a pojedine imaju i prostor za sedenje. Ostale pogodnosti obuhvataju bade-mantile, papuče i besplatan toaletni pribor. Recepcija radi non-stop. U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko barova, restorana i prodavnica, kao i znamenitosti poput srednjovekovne tvrđave.

Regent Club 3*

www.regentclub.com
Smeštajni objekat Regent Club Apartments se nalazi u centru Niša, u blizini živahnog Kazandžijskog sokačeta i Niške tvrđave, do kojih se lako možete prošetati. U ponudi ima besplatan bežičn internet, besplatan parking, restoran, vrt i klimatizovan smeštaj. Sve smeštajne jedinice poseduju TV sa kablovskim kanalima, DVD plejer i mini-bar. Pored toga, svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo s tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Pored objekta se nalazi tržni centar. U njemu se nalazi veliki broj raznovrsnih prodavnica, kafea i restorana. U blizini se nalaze Narodno pozorište, Sala simfonijskog orkestra i Saborna crkva. Najstariji gradski park, smešten pored reke Nišave, udaljen je 200 metara.

Hotel Sole Niš 3*

www.hotelsole.rs
Butik hotel Sole smešten je u samom centru Niša i nudi klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom, elegantan bar i trpezariju u kojoj se svakog dana služi doručak na bazi švedskog stola. Svim gostima je na raspolaganju parking sa video-nadzorom. Sve sobe su moderno uređene i sadrže TV sa kablovskim kanalima, mini- bar i sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Nalazi u samom centru Niša, na samo 150 metara.

Hotel Niški Cvet 4* (samo za članove ORS-a)

www.niskicvet.com
Smešten kraj reke Nišave, ovaj moderni hotel nudi klimatizovane sobe s besplatnim bežičnim internetom, besplatnim privatnim parkingom i pogledom na Nišku tvrđavu. Hotel poseduje restoran. Sve sobe u hotelu Niški Cvet opremljene su kablovskom televizijom, minibarom i elektronskim sefom. U svakoj sobi se nalazi radni sto, a tu je i kupatilo s kadom i fenom za kosu.

KONGRESNI PAKET (sa uključenom kotizacijom)

Kongresni paket, sa uključenom kotizacijom i smeštajem u dvokrevetnoj sobi po osobi:

Hoteli Ambasador 4*/ New City 4*/ My Place 4* Regent 3*/ Eter 3*/ Sole*
Tip sobe Standard Standard
Paket po osobi
lekari
320€ 290€
Paket po osobi
farmaceuti
270€ 240€

Doplata za jednokrevetnu sobu 30€ dnevno.

Kongresni paket sadrži:

 • Smeštaj u dvokrevetnoj sobi na bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu, Kongresni material, ID karticu, pristup predavanjima, pristup prostoru za izložbu, pristup prostoru za poster prezentacije, sertifikat, kafe pauze, obroke, zajedničke večere.

Raspored po smeštajnim objektima je po redosledu prijave i uplate.

KOTIZACIJA 200€ + PDV (za učesnike koji ne koriste kongresni paket)

Kotizacija sadrži:

 • Kongresni material i ID karticu, pristup predavanjima, pristup prostoru za izložbu, pristup prostoru za poster prezentacije, koktel dobrodošlice, kafe pauze, sertifikat

KOTIZACIJA 80€ + PDV (za učesnike sa parcijalnim učešćem – pristup jednom simpozijumu)

Kotizacija sadrži:

 • Kotizacija omogućava prisustvo samo sadržaju simpozijuma, program kongresa, ID karticu, sertifikat o prisustvu. U zavisnosti od angažovanja na Kongresu (predavač, usmeno sapštenje, poster, pasivno učešće).

KONGRESNI PAKET ZA ČLANOVE ORS-a 75€ (21-22. septembar 2019. godine)

Kotizacija sadrži:

 • Kongresni material i ID karticu, pristup predavanjima, pristup prostoru za izložbu, pristup prostoru za poster prezentacije, koktel dobrodošlice, kafe pauze, sertifikat

Otkaz registracije i izmena programa:

 • Za sve pismene otkaze registracije dostavljene do 02. jula 2019. godine vrši se povraćaj novca umanjen za 15€, koliko iznose agencijski i bankarski troškovi.
 • Otkazivanje registracije dostavljeno između 16. maja i 04. avgusta 2019. godine povraćaj 50% od uplaćenog iznosa.
 • Otkazivanje registracije dostavljeno posle 04. avgusta 2019. godine povraćaj novca neće biti moguć.
 • Organizatori ne preuzimaju odgovornost za bilo kakvu promenu u programu do koje bi došlo usled nepredvidjenih okolnosti.

Radi obezbeđenja odgovarajućeg smeštaja, obavezno popuniti prijavu na sajtu kongresa.

Za učesnike Kongresa biće organizovan autobuski prevoz iz Novog Sada (40€) i Beograda (30€).
Minimalan broj putnika za realizaciju pevoza je 40 osoba u autobusu. U koliko se prijavi manji broj od navedenog agencija zadržava pravo otkazivanja organizovanog prevoza.